VW Golf VII GTI Clubsport je s svojimi serijskimi 265 KM in 350 Nm navora najhitrejši Golf GTI vseh časov.

Skrivnost te neverjetne moči se skriva v enakem motorju kot tistem v Golf R-u. Turbina je IHI IS38, slednjo najdemo tudi v ostalih VAG-ovcih (Audi S3, Seat Leon Cupra,…).

Pri Clubsportu je na voljo tudi Overboost način, ki z močnim pritiskom na stopalko za plin (kick-down) zagotovi povečanje moči za +25 KM in +30 Nm navora. Povečanje moči ni trajno in je omejeno na 10 sekund. Če želite funkcijo uporabiti ponovno, je potrebno prav tako na ponoven vklop počakati 10 sekund.

V originalu je v prvi in drugi prestavi navor po 4500 obr./min omejen na 10 Nm.

Na valjih je serijski Golf GTI Clubsport pokazal izjemnih 290 KM in 375 Nm navora.

Vozilo na sliki je opremljeno z kompletnim Milltek izpušnim sistemom in HJS 200 celičnim katalizatorjem, prav tako pa ima vgrajen Racingline R600 intake sistem. Vse komponente so na voljo pri nas.

Stage 2 kalibracija je bila razvita v želji po čimbolj optimalnem izkoristku novih sestavnih delov, rezultat 376 KM in 469 Nm navora z vklopljeno funkcijo Overboosta in 100 oktanskim gorivom, pa je presegel vsa pričakovanja. Prenos moči na cesto je zaradi zelo linearnega zapisa še vedno odličen in vozilo ne izgubi voznih lastnosti.

Za vozila s serijskimi komponentami smo razvili kalibracijo Stage 1, slednja je na valjih pokazala 330 KM in 445 Nm navora.

Glede na želje stranke lahko prilagajamo naslednje parametre:
Overboost: Lahko se odločite za omejitev navora v nižjih prestavah in pri nižjih obratih, slednje je primerno za optimizacijo Stage 2. V višjih prestavah pa lahko z vklopom pridobite tudi do +35 Nm dodatnega navora.
Trajanje overboosta: Overboost lahko deaktiviramo in vam ni potrebno čakati 10 sekund na ponovni vklop
Izklopimo lahko omejilec končne hitrosti (čez 300 km/h)
Izklop katalizatorja oz. opozorilne lučke pri menjavi slednjega za bolj pretočnega
Nastavitev Launch control-a (samo DSG menjalnik)

Za več informacij nas kontaktirajte na info@biesseracing.si ali telefon +386 40 787 145.